Annemarie Dooijes, loopbaanadviseur

Anderen terzijde staan om samen te kijken ‘waar kom jij tot bloei’, dat is wat mij drijft in mijn werk. Ik luister met een open blik ‘waardoor je weer vertrouwen en perspectief ontwikkelt en tevens praktisch op weg wordt geholpen’.

‘Werk is een ongelofelijk belangrijk deel van je leven en daar breng je héél veel tijd door’, zegt Annemarie. Met ruim 35 jaar expertise in de werving- en selectie en loopbaanbegeleiding, weet deze vakvrouw pur sang waar ze over praat. Op meelevende, praktische wijze met humor komt ze snel tot de kern. Annemarie confronteert, geeft vertrouwen en weet de juiste snaar te raken. Ze vindt het elke keer bijzonder om te zien hoe de mensen die ze coacht weer zelfvertrouwen, een nieuwe balans of nieuwe baan vinden binnen of buiten de wetenschap.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Channah van Dootingh, loopbaanadviseur

Het leuke van loopbanen is dat ze nooit in één rechte lijn omhooggaan. Het is veel meer zigzag. Je stoot je neus, krijgt inzichten en dan ga je weer een andere kant op. Ik heb dat zelf óók meegemaakt, dus ik weet wat mensen doormaken.

Zo’n 20 jaar geleden loopt Channah vast in haar werk. Ze volgt een loopbaantraject en denkt: wow, dit wil ik ook! Het roer gaat om en ze switcht van docent naar loopbaanadviseur. Ze werkt onder andere jarenlang als zelfstandig trainer, coach en voor een commercieel trainingsbureau bij de VU, voordat ze neerstrijkt bij ProActief UvA. Channah gaat altijd op zoek naar de essentie: waarom doe je de dingen die je doet? Haar positieve aanpak is inlevend, helder, praktisch en toekomstgericht. Ze zoekt creatieve invalshoeken, neemt vitaliteit altijd mee in haar gesprekken en heeft een groot hart voor medewerkers om die te laten ‘shinen’.”

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

Lisette Stuip, loopbaanadviseur

Waar het voor mij in de kern om gaat, is dat je een stapje zet in ontdekken wie je werkelijk bent. Wat zit er dieper in jou, dat veel moeitelozer gaat dan al die vaardigheden die je hebt aangeleerd? Hoe moeitelozer, hoe beter! Dan klopt het. Daar ga ik naar op zoek in het gesprek.

Lisette is een geboren filosofe. Na een communicatiestudie volgt ze haar hart en gaat na twee masters als docent filosofie aan de slag. Van studie tot uiteenlopende functies: ze kent de UvA als geen ander. Tussendoor slaat Lisette haar vleugels uit in de commerciële trainingswereld en zet ze de eerste stappen in ondernemerschap. Toch blijft de UvA trekken. De rol van loopbaanadviseur bij ProActief UvA voelt dan ook als thuiskomen. Lisette straalt vertrouwen uit, is een goede luisteraar en heeft het talent om de dieperliggende dingen te horen. Altijd op zoek naar manieren om het nét even anders te doen.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

Marjolein Niehe, loopbaanadviseur

Het is leuk om met mensen mee te denken over datgene waarvan zij denken ‘ja maar, dat kan ik toch alleen maar in deze functie?’ Om dat te vertalen naar hoe universeel het in zekere zin is. Hoe dat inzetbaar is op andere plekken. En tegelijkertijd hun uniciteit naar boven te halen.

Tijdens het loopbaanspreekuur van FNV zet Marjolein de eerste schreden richting loopbaanbegeleiding. Inmiddels is ze een vakkundig loopbaanadviseur met veel arbeidsmarktkennis en ervaring, ook op management niveau, in mobiliteit. Marjolein coacht vanuit het idee dat ‘ieder mens talent is’: Hoe doe jij de dingen? Wat typeert jou? Wat kun je niet laten, dat je bij wijze van spreken als kind al deed? Haar eigen talent is mensen ‘rechtop zetten’ en vertrouwen geven dat ze écht iets mee te brengen hebben. Altijd oplossingsgericht. ‘Als het werkt, doe er meer van. Als het niet werkt, doe het anders!’

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

Rik de Graaf, loopbaanadviseur

Ik vind het fijn om mensen te prikkelen om eens op een andere manier naar dingen te kijken en zie dit als een tweerichtingsweg. De eerste weg naar binnen en de tweede naar buiten. In de weg naar binnen zit ‘soul searching’: Wat vind ik leuk? Waar ben ik goed in? Wat vind ik belangrijk?

Rik weet als geen ander wat jonge mensen beweegt. Na de universiteit kiest hij eerst voor een leven vol avontuur: reizen, sporten en werken in de horeca. Vanuit deze ‘school of life’, vindt Rik pas vele jaren later zijn plek en zet hij de stap naar coaching en training. Zo’n innerlijke reis gunt hij iedereen. Rik is een open, positieve en toegankelijke loopbaanadviseur. Hij creëert een laagdrempelige sfeer, zoekt de diepgang op en wakkert intuïtie aan. Het draait bij Rik altijd om écht contact. Hij laat zichzelf zien en staat dichtbij. Hierdoor is het vertrouwd voor mensen om óók zichzelf te laten zien. Rik blijft een gastheer, tot in zijn vezels.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

Simone Schulp, loopbaanadviseur

Ik wil dat iemand gemotiveerd raakt om kleine stapjes te zetten, een beweging te maken. En ben altijd bezig met: Wie ben jij? Wie wil je worden? Wat zijn de waarden in jouw leven? En waar wil je naartoe in je leven?

Met een rugzak vol mensgerichte werk- en levenservaring ondersteunt Simone mensen in hun persoonlijke ontwikkeling en loopbaan. Simone is een associatieve denker, doener én een raker. ‘Uit het hoofd en méér voelen’, is haar filosofie: ‘hierdoor maak je betere keuzes’. Ze weet haar cliënten zo te empoweren, dat ze de stappen zetten naar werk dat voldoening geeft. Simone heeft een frisse en creatieve blik. Zegt waar het op staat, is enthousiast, puur en oprecht geïnteresseerd. Ze noemt het ‘gewoon kicken, kippenvel’ als ze ziet dat iemand in beweging komt en een succesgevoel ervaart.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

Bianca Klupper, officemanager

Er is hier altijd reuring in de tent. Die dynamische omgeving met hele verschillende mensen maakt het levendig. Of het nu de kandidaat is, de klant of mijn collega, ik kan mensen altijd helpen. Dat vind ik er leuk aan!

In de rol van Officemanager is Bianca de steun en toeverlaat van het team. Bianca weet en regelt alles. Stroopt graag de mouwen op, pakt aan en verzint altijd een oplossing. Als doorzetter met een gezonde dosis nieuwsgierigheid maakt Bianca zich nieuwe stof eigen. Op maandag duikt ze graag in de ‘cijfertjes en de Excel-spreadsheetjes’. Zo houdt ze afwisseling in d’r werk. Juist die combinatie van mensen en cijfers maakt voor Bianca het werken bij ProActief UvA nóóit saai. Bianca is een trotse, vrolijke geboren en getogen Amsterdamse en werkt bijna vanaf het eerste uur voor ProActief UvA.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

Ruerdje van Mierlo, directeur

ProActief UvA heeft alles in huis om medewerkers die bij de universiteit of ander kennisinstituut werken, te inspireren het beste uit zichzelf te halen in hun loopbaan. Dat wil zeggen: weten waar je in kunt excelleren, hoe je in een proactieve stand blijft en wat daarvoor nodig is.

Ruerdje begeeft zich graag op het vlak van verandering en vernieuwing binnen organisaties. Na diverse adviseurs- en projectleidersrollen in de profit en non-profit, bouwt ze een succesvolle loopbaanpraktijk op. Daarnaast is ze jarenlang bestuurslid Onderzoek en Innovatie bij Noloc, de beroepsvereniging voor loopbaanprofessionals. Ruerdje heeft een ondernemende geest, is gericht op samenwerking, kijkt altijd naar win-win en houdt van kwaliteit. Een bouwer, die ‘aan’ gaat op innovatie en ontwikkeling. Ooit student Culturele Antropologie bij de UvA. Nu terug als directeur bij ProActief UvA. 'In deze rol komen alle lijnen bij elkaar.'

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.